Köpvillkor

 

1 Allmänt


Vid beställning träffas avtal om köp först när vi bekräftat din beställning via den orderbekräftelse som skickas till dig per e-post. Bekräftelsen genereras automatiskt av Surplusbuy´s databas utan manuell översyn
Har du ej fått någon orderbekräftelse inom 24 timmar, vänligen kontakta oss.

För att få handla från Surplusbuy.se krävs att du fyllt 18 år eller har målsmans medgivande. Genom att skicka iväg en order bekräftar du köpet och godkänner våra köpvillkor.
Vi förbehåller oss rätten att annullera order från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

 

2 Priser och betalning


I samtliga angivna priser ingår moms med 25 %

I Varukorgen kan totala priset kontrolleras innan köpet genomförs, inklusive moms, frakt samt eventuell faktureringsavgift.

Vi erbjuder betalning med Kort, samt Faktura och Delbetalning via Klarna!

 

2.1 Kortbetalning

Betala säkert med ditt VISA/MasterCard-kort. Din betalning är 100% säker genom PayEx/DIBS(www.payex.se). PayEx/DIBS uppfyller kraven för PCI DSS och är en av Sveriges ledande leverantörer för betalning på nätet. Kortnumret skickas via en krypterad anslutning direkt till banken. Ingen transaktionskostnad tillkommer. Välj detta betalsätt om du önskar att paket skickas till annan adress än din folkbokförda adress.


2.2 Faktura

Köpvillkor
Handla nu - betala efter leverans!
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.
Få alltid hem varan innan du betalar
Betalningstid - alltid 14 dagar
Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
Ladda ner dina fakturor från klarna.se
Möjlighet till delbetalning finns. Se punkt 2.3.
En aviavgift om 19 kr per köp tillkommer. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.
* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
Klarna AB, organisationsnummer SE556737-0431

* Vid betalning med faktura måste Personnummer/Organisationsnummer anges.
* Tryck därefter på "Hämta adress".
* Leverans sker utan undantag till den adress där beställaren är folkbokförd.

 

2.3 Delad Betalning


Delbetala från 50 kr/mån!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.
Få alltid hem varan innan du betalar
Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
En aviavgift om 19 kr, oavsett antalet köp
Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång
Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.
Allmänna villkor för Klarna Konto hittar du här
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar du här.

 

2.4 Förskottsbetalning via bankgiro.

Du lägger order och väljer förskottsbetalning samt anger din adress och kontaktuppgifter m.m.

Betalningen sker sedan till vårt bankgiro, 624-8843. Notera ditt ordernumer i meddelandefältet så att vi vet vilken order betalningen avser.

Det dröjer ca 2 bankdagar innan vi ser din betalning och kan skicka din order.


3 Leverans och Frakt

 

Vi uppdaterar vårt lagersaldo fortlöpande. Alla produkter som finns på webbsidan finns normalt sett tillgängliga för försäljning. Skulle någon produkt vara restnoterad ska detta vara tydligt utmärkt på beställningssidan. Observera dock att produkter i sällsynta fall kan ha tagit slut de senaste timmarna och det därför ännu inte syns i webbutiken. I sådana fall kontaktar vi alltid dig som kund så fort vi kan och kommer överens om en bra lösning.

Beställningar som inkommit till oss före kl. 10.00 på vardagar skickas samma dag. (OBS! gäller ej förskottsbetalda ordrar.)

Leveranstid södra Sverige - paketet finns normalt att hämta ut hos ditt ombud nästkommande vardag efter kl. 17.

Leveranstid övriga Sverige - leveranstiden varierar beroende på bostadsort - normalt 2-3 arbetsdagar.


3.1 DHL


Vi skickar våra paket med DHL Servicepoint till det utlämningsställe som ligger närmast dig. Det finns i Sverige över 1300 utlämningsställen, för att hitta ditt närmaste utlämningsställe. www.inrikesservicepoint.se

 

Stora paket som överstiger 20 kg samt hela pallar levereras till närmaste DHL terminal. Hemleverans finns som alternativ men detta medför en extra kostnad. Kontakta kundcenter för mer information. 

 

Leveranstiden för dessa paket är upp till fem arbetsdagar.
OBS! Var noggrann när du anger din e-postadress och ditt mobilnummer i kundregistreringsprocessen, eftersom all avisering på paket som går med DHL sker elektroniskt. I första hand använder vi oss av mailavisering, kontakta oss om du ej har mailadress så kan vi välja SMS-avi istället

3.2 Posten


Mindre försändelser som är max 3 cm höga, under 500 gram skickas med Posten. Leveranstid upp till 5 arbetsdagar

3.3 Delleverans


Skulle någon av produkterna du beställt ha en avsevärt längre leveranstid än övriga produkter på din order kan vi i vissa fall i samråd med kunden delleverera beställningen. Som kund behöver du aldrig betala mer än den ursprungliga frakten.


4 Ångerrätt


Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i väsentligen oförändrat skick, d.v.s. oanvänd och ej förstörd eller skadad och i nyskick så att det går att sälja till en annan kund utan prisavdrag. Du får inte använda varan men naturligtvis försiktigt undersöka den. Surplusbuy.se tillämpar Distans- och hemförsäljningslagen. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt och Öppet köp i 14 dagar.
På www.konsumentverket.se kan du få mer information kring din reklamationsrätt.

Ångerrätt och Öppet köp 14 dagar gäller endast privatpersoner och ej företag.

Du behöver ha ditt ordernummer tillhanda för att returnera en/flera produkter. Ordernumret har du fått via mail samt på följesedeln som medföljer leveransen. Skriv på följesedeln/fakturan att du vill ångra köpet.

Alla returer ska skickas som Brev, Rekommenderat Brev, Postpaket, Företagspaket 16.00, Privpak eller DHL Paket. Returer som skickas mot Postförskott kommer ej lösas ut.

Returer som inte uppfyller dessa kriterier kommer att returneras till kund mot returfrakt samt hanteringskostnad.


5 Returer/Byte/Reklamation

Returer sker på din egen bekostnad förutom i de fall vi skickat dig fel eller felaktig vara. Innan du returnerar en defekt/fellevererad bör du kontakta oss så skickar vi dig en förbetald returfraktsedel men ibland kan felet lösas utan att varan skickas tillbaka till oss.

Vid byten till annan storlek/vara betalar du som kund för returen till oss, vi ombesörjer sedan det nya utskicket till dig.

Alla returer ska skickas som Brev, Rekommenderat Brev, Postpaket, Företagspaket 16.00, Privpak eller DHL Paket.
Vid retur ska varan emballeras på ett sådant sätt att varan eller dess förpackning inte kan komma till skada.
Returadress:

Jaab i Borås AB
Att. Surplusbuy
Getängsvägen 38

50468 Borås

 

OBS! Vänligen välj utlämningsställe Florells Tobak.


6 Outhämtade paket

Paket som inte hämtas ut debiteras med 200 kronor. Observera också att kredittiden vid fakturabetalning börjar räknas från det datum som paketet skickas från oss. Om försenings- eller andra avgifter hunnit uppkomma innan paketet hämtas ut, om inte postgången tagit oskäligt lång tid, står kunden för dessa.

7 Sekretess och säkerhet


När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer. I de fall du väljer att betala via faktura eller delbetalning måste du även ange ditt personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagande gentemot dig.

Vi kan även dokumentera kommunikation som vi har med dig via telefon eller e-post. Detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.

Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part med undantag för gemensamma aktiviteter med samarbetspartners. 

Alla våra kunder får automatiskt vårt kommande nyhetsbrev innehållande erbjudande/kampanjer. I detta nyhetsbrev finns en länk för avregistrering om fler nyhetsbrev ej önskas, alternativt kan du annars kontakta oss på info@surplusbuy.se så ombesörjer vi avregistreringen.


8 Övrigt

Vårt organisationsnummer är 556804-2724 (Momsreg SE56804-2724).
Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning. Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för uppenbart felaktiga uppgifter och slutförsäljning.
 

Varukorg
Din varukorg är tom.